Scutece pentru adulti marca Seni: Ce este incontinenta urinara? Informatii despre scutece si produse pentru incontinenta gama completa Seni

Incontinenta urinara este o afectiune care se manifesta de doua ori mai mult la femei decat la barbati si se intensifica odata cu trecerea timpului. Daca nu se trateaza si este neglijata, aceasta poate crea neplaceri in activitatile cotidiene si conduce la diminuarea calitatii vietii, atentioneaza doctorii. Cauzele aparitiei incontinentei urinare pot fi: afectiuni ale tractului urinar, interventii chirugicale, afectiuni dupa nastere, atac vascular cerebral, afectiuni psihice, boala Parkinson, boala Alzheimer, genetice, ori pur si simplu imbatranirea organismului.

NOU! Scutecele Seni Standard si Standard Plus au fost imbunatatite si inlocuite cu gama Scutece Seni Classic AIR si Scutece Seni Classic Plus Air .

Ce tip de incontinenta urinara exista?

 • Incontinenta usoara si moderata, manifestata mai des la femei cand muschii pelvieni sunt slabi si nu pot sustine vezica urinara.
 • Ca urmare, apar scurgeri de urina in timpul rasului, tusei, stranutului sau exercitiilor fizice. Dupa nastere multe femei se confrunta cu slabirea muschilor pelvieni.
 • Incontinenta grava (de urgenta), determinata de unele probleme neurologice care pot cauza aparitia acesteia.
 • Pe tot parcursul tratamentului se pot folosi produse care sa ajute persoanele in lupta cu incontinenta urinara: absorbante, aleze, chilot absorbant sau scutece absorbante.

scutece Super Seni TrioReducere la scutece Super Seni Trio pana pe 30 iulie 2023, in limita stocului disponibil.

Oferta la pachetele economice de scutece Super Seni Trio de 6x10 buc pana pe 30 iulie 2023, in limita stocului disponibil.scutece Super Seni QuatroReducere la scutece Super Seni Quatro pana pe 30 iulie 2023, in limita stocului disponibil.

Oferta la pachetele economice de 6 x scutece Super Seni Quatro de 10 buc (bax) pana pe 30 iulie 2023 , in limita stocului disponibil.chilot-seni-active-normal-medium-nr-2-10buc.jpg

Reducere la chilot Seni Active Normal pana pe 30 iulie 2023, in limita stocului disponibil

Reducere la pachetele de chilot Seni Active Normal 8x10 bucati (bax) pana pe 30 iulie 2023.Mai multe detalii despre reducerile periodice Seni gasiti pe pagina de oferte chilot Seni, sau oferta scutece Seni Quatro.

scutece Super Seni PlusReducere la pachetele de scutece Super Seni Plus pana pe 30 iulie 2023 , in limita stocului disponibil.

Oferta la pachetele de mai mult de 6 scutece Super Seni Plus, sau baxul de 6x10 buc pana pe 30 iulie 2023

Reducere la baxul de scutece Seni Classic plus 4x30 buc pana pe 30 iulie 2023

Reducere la baxul de Seni Classic Air 4x30 bucati pana pe 30 iulie 2023

Reducere la baxurile Seni Classic Air de 4x30 bucati pana pe 30 iulie 2023.

Cadouri Seni pana pe 15 aprilie 2019

 • Cadou la cumpararea de scutece Super Seni Plus sau Super Seni Trio primiti gratis o Spuma Seni Care mica de 35 ml, in limita stocului disponibil.
 • Cadou la cumpararea de scutece Super Seni Quatro primiti gratis o crema Seni Care Oxid de zinc mica de 20 ml, in limita stocului disponibil.
 • Cadou la cumpararea de absorbante San Seni de 30 buc primiti gratis un pachet de Servetele Seni mic de 10 bucati, in limita stocului disponibil.

Ce tip de absorbante pentru femei Seni Lady alegem?

Ce tip de absorbante pentru femei Seni Lady alegem?

Seni Lady Normal 10.5x28cm 3 picaturi

Seni Lady Extra 15x28cm 4 picaturi

Seni Lady Super 20x37cm 5 picaturi

Seni Lady Plus 21x42cm 6picaturi

Pot fi utilizate ca absorbante de maternitate pentru lauze.

Va rugam sa va orientati dupa tabelul urmator pentru gradul de absorbtie si dimensiunea absorbantului.
absorbante Seni Lady incontinenta urinara

Marimi absorbante pentru femei Seni Lady

Seni Man ce tip de absorbante pentru barbati alegem?

Ce tip de absorbante pentru barbati Seni Man alegem?
Va rugam sa va orientati dupa tabelul urmator pentru gradul de absorbtie si dimensiunea potrivita a absorbantului.
absorbante Seni man incontinenta urinara barbati

San Seni pentru barbati si femei ce tip de absorbante alegem?

Ce tip de absorbante San Seni alegem?absorbante incontinenta urinara San Seni

Va rugam sa va orientati dupa tabelul urmator pentru gradul de absorbtie si dimensiunea adecvata a absorbantului.

Iata cateva informatii despre marimea absorbantelor Seni:

absorbante incontinenta urinara San Seni
San Seni Absorbante unisex pentru barbati si femei:

 • San Seni Normal 32 x 64 cm, 5 picaturi incontinenta moderata,
  San Seni Uni 32 x 64 cm, 6 picaturi incontinenta medie si grava,
  San Seni Maxi 36 x 65 cm, 7 picaturi incontinenta grava ,
  San Seni Plus 36 x 65 cm, 8 picaturi incontinenta grava si foarte grava

Seni Lady Absorbante pentru femei:

 • Seni Lady Micro;
 • Seni Lady Mini;
 • Seni Lady Normal;
 • Seni Lady Extra ;
 • Seni Lady Extra Plus;
 • Seni Lady Super
 • Seni Lady Plus
 • Seni Lady Comfort Mini;
 • Seni Lady Comfort Mini Plus;
 • Seni Lady Comfort Normal ;

Seni Man Absorbante pentru barbati:

 • Seni Man Normal;
 • Seni Man Extra ;
 • Seni Man Super;

Ce sunt alezele sau paturicile pentru protectia patului?


Alezele igienice Seni Soft sunt o parte foarte importantă a îngrijirii persoanelor cu probleme de incontinenta, fiind recomandate ca o protecţie suplimentară a patului. Tipuri de absorbtie la alezele Seni:

 • Seni soft Basic pentru incontinenta usoara 1 picatura
 • Seni soft Normal pentru incontinenta medie/moderata 1.5 picaturi
 • Seni soft Super pentru incontinenta grava 2 picaturi.

Gama de scutece Seni clasificate in functie de gravitatea incontinentei urinare

scutece pentru incontinenta grava Seni Quatro

 • Scutece pentru incontinenta medie: - Seni Optima ( marimi Medium, Large, Extra Large); sunt atat pentru femei cat si pentru barbati; usor de utilizat; variante de impachetare de 10 buc
 • - Super Seni ( marimi extra small, small, medium, large, extralarge ); pentru femei si pentru barbati; variante de impachetare de 10 buc; variante de impachetare de 30 buc, incepand cu marimea small. Culoare pachet albastra.
 • Scutece de zi: Scutece adulti incontinenta medie-grava, folosite mai mult in timpul zilei:
 • - Seni Basic ( marimi disponibile Small,Medium, Large, Extra large ) - este varianta economica a scutecelor Seni;scutece imapchetate cate 30 in pachet culoare gri;
 • - Seni Standard AIR ( marimi disponibile Small, Medium, Large, ExtraLarge );variante de imachetare de 10 sau 30 scutece pe pachet; culoare pachet albastra.
 • Scutece de noapte: Scutece adulti incontinenta medie grava folosite in timpul noptii: - Seni Standard PLUS AIR ( marimi small, medium, large, extra large ), pentru femei si pentru barbati; pachet scutec de 30 bucati; pachet de culoare mov;
 • Super Seni Plus ( marimi extra small, medium, large, extra large ), unisex; singura varianta de impachetare este de 10 scutece pe pachet culoare mov;
 • Super Seni Trio ( small, medium, large, extra large ), pentru barbati si pentru femei; pachet de culoare verde cu 10 scutece;
 • Super Seni Quatro ( marimi small, medium, large, extralarge ) folosite atat de barbati cat si de femei; pachet de culoare roz cu cate 10 scutece;

Tipuri de chiloti Seni clasificati in functie de gravitatea incontinentei urinare

 • Chilot absorbant incontinenta usoara-medie:Chilot SENI Active - Seni ACTIVE Normal ( marimi small, medium, large, extra large ) varianta de impachetare 10 bucati scutec pe pachet, culoare galbena;
  - Seni Active Classic ( marimi small, medium, large, extra large )variante de impachetare 10 scutece sau 30 scutece pe pachet. Culoare pachet albastra;
 • Chilot absorbant pentru incontinenta medie- grava:- Seni Active PLUS ( marimile small, medium, large, extra large, extra extra large ) este singura varianta de chilot absorbant diponibila pe piata din Romania care are varianta de marime pentru persoane cu talia 140-190 cm; varianta de impachetare este 10 scutece intr-un pachet de culoare mov;

Seni Kids Scutece absorbante pentru incontinenta copiilor:

 Scutece pentru copii Seni Kids Junior 11-25 kg 30 bucati 5 1/2 picaturi pentru copii cu incontinenta si enurezis, care au crescut si nu pot utiliza pampers pentru copii, dar încă au nevoie de protecție pentru incontinență in condiții de siguranță și confort. 

Forma anatomica - comoditate si senzatie de uscat , interiorul dintre picioare previne scurgerile, indicator de umiditate, nu sunt albite cu clor, nu contin parfum,     risc minim de aparitie a reactiilor alergice,    posibilitatea pentru multiple inchideri si deschideri ale sistemului de prindere.

Produsul poate fi utilizat atat in incontinenta urinara si fecala.

Pentru alte modele de scutece cum sunt cele de antrenament la olita va putem recomanda articolul despre noile modele Huggies Pull-up.

Cum alegem marimea potrivita a scutecului pentru adulti?

 1. Alegerea marimii corecte trebuie facuta dupa o scurta analiza, in functie de marca si conformatia corpului in mod diferit pentru scutec sau chilot.
 2. Pentru a evita scurgerile, scutecul trebuie sa se potriveasca perfect atat in jurul picioarelor cat si in jurul taliei.
 3. Uneori, din convingerea gresita ca o marime mai mare inseamna si o protectie mai buna, multi utilizatori aleg scutece prea mari si apar scurgere pe zonele largi.
 4. Capacitatea de absorbtie usor sporita a variantelor mai mari nu ofera o protectie mai buna daca scutecul nu este potrivit, dimpotriva, apare situatia opusa in care marimea mai mare poate aduce cu sine si scurgeri ale urinei.
 5. Pentru alegerea corecta a marimii scutecului sau chilotului va rugam sa va orientati dupa tabelul urmator:

Tabel marime scutece pentru adulti
Circumferinta (cm)
MARCA Extra Small (Nr 0) Small (Nr 1) Medium (Nr 2) Large (Nr 3) X-Large (Nr 4) XX-Large
Scutece SENI (talie) 40-60 (25-40 kg) 55-80 75-110 100-150 130-170 160-210
Scutece Hartmann (talie) - 60-90 90-120 120-150 150-175 -
Scutece TENA (sold) - 80-115 110-150 120-160 - -
Tabel marime scutece tip chilot pentru adulti
Circumferinta talie sau sold (care este mai mare) (cm)
MARCA Extra Small Small (S) Medium (M) Large (L) X-Large (XL) XX-Large (XXL)
Chilot SENI - 55-80 80-110 100-135 120-160 140-190
Chilot Hartmann 45-70 60-90 80-120 100-150 130-170 -
Chilot TENA - 65-85 80-110 100-135 120-160 -

Care este absorbtia scutecelor si chilotilor pentru incontinenta, Seni ?

In functie de gradul de pierdere urinara, gradul de mobilitate al utilizatorului, modelele absorbantelor, scutecelor si chilotului Seni au diferite grade de absorbtie.

In tabelul de mai jos va puteti orienta la modelul dorit de protectie si gradul de absorbtie urinara masurat in ml.

Absorbante San Seni
Model Absorbtie Dimensiune
Normal cca. 1.290 ml 32 x 62,5 cm
Regular cca. 1.500 ml 37 x 69 cm
Uni cca. 1.700 ml 32 x 62,5 cm
Maxi cca. 2.200 ml 37 x 69 cm
Plus cca. 2.800 ml 37 x 69 cm
Scutece Seni Classic
Marime Talie Absorbtie Pachet Bax
S - Small 55 - 80 cm cca. 1.500 ml 30 buc. 4 x 30 buc.
M – Medium 75 - 110 cm cca. 2.200 ml 30 buc. 4 x 30 buc.
L - Large 100 - 150 cm cca. 2.500 ml 30 buc. 4 x 30 buc.
XL – Extra Large 130 - 170 cm cca. 2.500 ml 30 buc. 4 x 30 buc.
Scutece Seni Classic Plus
Marime Talie Absorbtie Pachet Bax
S - Small 55 - 80 cm cca. 2.000 ml 30 buc. 3 x 30 buc.
M – Medium 75 - 110 cm cca. 2.800 ml 30 buc. 4 x 30 buc.
L – Large 100 - 150 cm cca. 3.100 ml 30 buc. 3 x 30 buc.
XL – Extra Large 130 - 170 cm cca. 3.100 ml 30 buc. 3 x 30 buc.
Scutece Super Seni
Marime Talie Absorbtie Pachet Bax
XS 40 - 60 cm cca. 1.400 ml 10 buc. 12 x 10 buc.
S - Small 55 - 80 cm cca. 1.600 ml 30 buc. 4 x 30 buc.
M – Medium 75 - 110 cm cca. 2.300 ml 30 buc. 4 x 30 buc.
L – Large 100 - 150 cm cca. 2.600 ml 30 buc. 4 x 30 buc.
XL – Extra Large 130 - 170 cm cca. 2.600 ml 30 buc. 4 x 30 buc.
Scutece Super Seni Plus
Marime Talie Absorbtie Pachet Bax
XS 40 - 60 cm cca. 1.800 ml 10 buc. 12 x 10 buc.
S – Small 55 - 80 cm cca. 2.100 ml 30 buc. 3 x 30 buc.
M – Medium 75 - 110 cm cca. 2.900 ml 30 buc. 3 x 30 buc.
L – Large 100 - 150 cm cca. 3.200 ml 30 buc. 3 x 30 buc.
XL – Extra Large 130 - 170 cm cca. 3.200 ml 30 buc. 3 x 30 buc.
XXL 160 - 210 cm cca. 3.200 ml 10 buc. 6 x 10 buc.
Super Seni Trio
Marime Talie Absorbtie Pachet Bax
S – Small 55 - 80 cm cca. 2.600 ml 10 buc. 12 x 10 buc.
M – Medium 75 - 110 cm cca. 3.000 ml 10 buc. 6 x 10 buc.
L – Large 100 - 150 cm cca. 3.400 ml 10 buc. 6 x 10 buc.
XL – Extra Large 130 - 170 cm cca. 3.400 ml 10 buc. 6 x 10 buc.
Super Seni Quatro
Marime Talie Absorbtie Pachet Bax
S – Small 55 - 80 cm cca. 2.700 ml 10 buc. 12 x 10 buc.
M – Medium 75 - 110 cm cca. 4.300 ml 10 buc. 6 x 10 buc.
L – Large 100 - 150 cm cca. 4.600 ml 10 buc. 6 x 10 buc.
XL – Extra Large 130 - 170 cm cca. 4.600 ml 10 buc. 6 x 10 buc.
Chiloti Seni Active Normal
Marime Talie Absorbtie Pachet Bax
S – Small 55 - 80 cm cca. 1.100 ml 10 buc. 8 x 10 buc.
M – Medium 80 - 110 cm cca. 1.100 ml 10 buc. 8 x 10 buc.
L – Large 100 - 135 cm cca. 1.100 ml 10 buc. 8 x 10 buc.
XL – Extra Large 120 - 160 cm cca. 1.100 ml 10 buc. 8 x 10 buc.
Chiloti Seni Active Classic
Marime Talie Absorbtie Pachet Bax
S – Small 55 - 85 cm cca. 1.200 ml 30 buc. 2 x 30 buc.
M - Medium 80 - 110 cm cca. 1.300 ml 30 buc. 2 x 30 buc.
L – Large 100 - 135 cm cca. 1.450 ml 30 buc. 3 x 30 buc.
XL – Extra Large 120 - 160 cm cca. 1.550 ml 30 buc. 2 x 30 buc.

Brandul Seni este disponibil în peste 50 de tari din toata lumea. Ofera produse de calitate premium, ce fac viata mai usoara persoanelor cu probleme de incontinenta dar si îngrijitorilor. SENI este singura gama pentru incontinenta, recomandata de Asociatia Româna de Urologie.

Referinte citate

Informatii suplimentare despre istoria gamei de produse pentru incontinenta Seni gasiti pe pagina https://seni.ro/ro_RO/products, iar in magazinul online scutece-adulti.ro gasiti gama completa de produse pentru incontinenta urinara, scutece batrani si bolnavi produse incontinenta gama Seni.

Titlul articolului: Produse incontinenta Seni. De unde cumpar, livrare si pret.
Numele autorului: Scutece-Adulti
URL: https://www.scutece-adulti.ro/content/16-produse-incontinenta-seni