Cum dotam baia pentru persoanele cu dizabilitati?
logo
Cum dotam baia pentru persoanele cu dizabilitati?
29 Sep

Cum dotam baia pentru persoanele cu dizabilitati?


 Scaun pentru cada sau dus

Scaun pentru cada sau dus

 Scaunul se utilizeaza in principal in ingrijirea la domiciliu a persoanelor cu mobilitate redusa, batrani, persoane cu handicap locomotor. Scaunul poate fi introdus in cabina de dus sau in cada permitand pacientului sa aiba o pozitie comoda in timpul operatiei de spalare, ii stabilitate si siguranta. Scaunul are o structura de aluminiu anodizat, rezistent la umezeala si coroziune. Sezutul scaunului pentru dus este decupat astfel incat sa usureze igienizarea pacientului, este confectionat din polipropilena de culoare alba.

Bancheta tip plansa pentru cada de baie
Bancheta tip plansa pentru cada de baie


Este un dispozitiv de sustinere a persoanelor cu dizabilitati utilizat pentru igiena personala.Plansa pentru baie se monteaza deasupra cazii de baie. Pacientul este transferat pe acesta plansa de sustinere, pe care poate poate ramane sau poate fi coborat in cada de baie pentru a fi spalat. Plansa de baie este prevazuta cu un maner pentru mentinerea echilibrului utilizatorului, are decupari pentru drenajul apei. Plansa se fixeaza in interiorul cazii de baie folosind 4 conuri invelite in cauciuc anti-derapare. Cele 4 sisteme de fixare se slabesc prin desurubare astfel incat sa poata fi deplasate fiecare pe canalul sau, cu plansa pusa deaspra cazii se imping suportii pana cand ating marinea interioara a cazii de baie, se rigidizeaza prin insurubare, in acest mod bancheta pentru cada se fixeaza sigur de cada de baie.

Maner de sprijin pentru cada de baie

Maner cada

Scara cada

Maner de sprijin pentru cada de baie
Ajuta persoanele cu dificultati de miscare sa intre si sa iasa din cada de baie. Cadru este din otel si se poate folosi numai pe cada de baie incastrata si cu faianta. Manerele sistemului se sprijina pe partea interioara a cazii, iar consola cu trei picioare de fixare a ramei, prevazute la baze cu cauciucuri antiderapante, reglabile se sprijina pe exteriorul cazii acoperit cu faianta. Prin reglarea celor trei picioare exterioare, manerul se rigidizeaza pe cada, asigurand o utilizare sigura.

Inaltator pentru vasul Wc

Inaltator pentru vasul WcInaltator WC necesar persoanelor care au suferit interventii chirurgicale, traumatisme, imobilizari, proteze ale incheieturii soldului sau bazinului. Inaltatorul vasului de toaleta permite ca unghiul format intre corpul utilizatorului si picioarele acestuia sa fie mai mare pentru ca incheietura soldului sa nu fie fortata. Inaltatorul pentru vasulde  WC este realizat din polipropilena de culoare alba, inaltimea proprie este de 10 cm, se poate monta pe orice vas de toaleta standardizat, se fixeaza cu doua cleme laterale care se strang succesiv cu ajutorul unui surub.

Oferta detaliata de produse si descrierea lor se afla in categoria Scaune pentru cada sau dus si suporturi ortopedice pentru baie.